Bugetul cetățeanului – București, 2016

Timp de o lună, după alegerile locale, am încurajat cetățenii să folosească aplicația de pe site-ul www.banipublici.ro pentru a-și construi bugetul local conform priorităților lor. Astăzi am tras linie și am adunat: am fost surpinși pe alocuri de rezultate, în vreme ce în unele domenii am descoperit confirmări ale nevoilor județelor care se văd cu ochiul liber.
 
Scopul exercițiului este unul simplu – punem la dispoziție cetățenilor finanțatori ai bugetelor locale un instrument prin care să se implice în deciziile legate de cum se cheltuiesc banii publici. Asta și pentru că legea permite fiecărui cetățean să transmită autorităților locale cum vrea să arate bugetul local, dar și pentru că e important să nu fim cetățeni doar la vot. Credem că turul doi al alegerilor locale va dura 4 ani și că în acest timp trebuie să spunem tare și răspicat ce ne dorim. Noi vom păstra acest instrument disponibile pe site, vom încerca să îl detaliem și să îl îmbunătățim, iar periodic vom transmite rezultatele către autoritățile locale.
 
Săptămâna viitoare vom transmite către toate județele rezultatele de până acum. Astăzi ne uităm la București, unde am primit cel mai mare număr de răspunsuri. Iată cum arată bugetul cetățeanului bucureștean:

 

Bani-publici-bugetul-cetateanului-bucuresti-1

Bani-publici-bugetul-cetateanului-bucuresti-2

Bani-publici-bugetul-cetateanului-bucuresti-3

Bani-publici-bugetul-cetateanului-bucuresti-4

Bani-publici-bugetul-cetateanului-bucuresti-5

Bani-publici-bugetul-cetateanului-bucuresti-7